Hoe moet ik tanken of laden in het buitenland?
In iedere MyWheels-auto ligt een tank- of laadpas. Deze ligt in het dashboardkastje of het midden console
Tanken
De tankpas werkt helaas niet in het buitenland. Reken dus zelf af, bewaar de bonnetjes goed en declareer ze als je terug bent via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat je het geld zo snel mogelijk terugkrijgt.
Laden
De laadpas van onze elektrische auto’s werkt meestal wel. Houd er wel rekening mee dat er in het buitenland vaak minder oplaadpunten zijn – dat vraagt dus om een duidelijke reisplanning. Ons advies: laad de auto voor minimaal 80% op vóór je de grens over gaat. Via de ANWB Routeplanner stippel je eenvoudig een route met laadpauzes uit. Werkt de laadpas niet, dan kan je meestal via een creditcard of bankpas alsnog het laden starten. Deze kosten kan je later bij ons declareren via het contactformulier.
Let op: ga je op wintersport met MyWheels? Zorg dan dat je een auto met winterbanden meeneemt – die vind je door de filter ‘winterbanden’ aan te zetten.
Aandachtspunten tanken
- Zet auto’s op brandstof altijd terug met een tank die voor minimaal driekwart is gevuld.
- Tankpassen werken soms niet in het buitenland. Is dat bij jou het geval, declareer je brandstofbonnen dan via ons contactformulier.
Aandachtspunten laden
- Als de batterij van een elektrische auto met een eigen parkeerzone aan het einde van je rit lager dan 80% is, koppel ‘m dan aan een laadpaal. De locaties van oplaadpunten vind je in de MyWheels-app. Als de batterij 80% of hoger is, zet de auto dan op een ‘gewone’ parkeerplek in de zone.
- Sluit elektrische auto’s met een eigen parkeerplaats altijd aan op een oplaadpunt.
- Parkeer je de auto tussentijds op een laadplek, sluit ‘m dan altijd aan. Als je dat niet doet, wordt de auto weggesleept en zijn de kosten daarvan voor jouw rekening.