Wat moet ik doen bij schade tijdens mijn vakantie?

Schade rijden is vervelend en kan gebeuren. Gelukkig ben je goed verzekerd als je in een deelauto van ons rijdt. Zorg dat je de auto op een veilige plek zet en bel bij noodsituaties eerst het alarmnummer van het desbetreffende land. 

Wat nu?

  1. Het schadeformulier moet worden ingevuld. Er hoort een schadeformulier in de auto te liggen, maar het kan ook via www.mobielschademelden.nl. Let op, als er een tegenpartij betrokken is, moet je altijd samen een schadeformulier invullen en onderteken voordat je weer verder gaat. Als een van de partijen dit niet doet, is het strafbaar dus de politie kan ingeschakeld worden. Vul altijd beide zijdes van het schadeformulier in. Als er een tegenpartij betrokken is, doe je dit samen.
  2. Je kunt de schade het beste melden via de app (zie schermafbeelding beneden). In het scherm van je rit staat een knop om schade aan te geven. Voeg daarbij foto's toe van zowel de schade als het schadeformulier.
  3. Lukt dit niet? Stuur dan alle informatie op naar schade@mywheels.nl. Het schadeteam zal het dan verder gaan oplossen en je op de hoogte houden van het vervolg.
  4. Kom je er helemaal niet uit? Bel MyWheels (nummer in app bij huidige rit) zodra de situatie het toelaat, zeker als je niet verder kunt rijden. De supportmedewerker zal je verder door het proces helpen. 

Heb je schade gevonden bij de auto voordat je reis is gestart en het melden via de app is niet gelukt? Stuur een foto van de schade voordat je gaat rijden met vermelding van het kenteken en locatie op de auto naar schade@mwyheels.nl. We nemen daarna contact met je op. 

Let op: ga je op wintersport? Zorg dan dat je een auto met winterbanden meeneemt. Zet in de app de filter ‘winterbanden’ aan. Zo ga je comfortabel en veilig op pad!

Screenshot_20230524-153628.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Artikelen in deze sectie