Wat kan ik doen als de auto niet start?

Ondervind je problemen met het starten van de auto? We gaan je helpen!

Als de auto niet start, probeer de volgende zaken:

Algemene oplossingen:

• Heb je de koppeling (indien van toepassing) volledig ingetrapt, samen met het rempedaal?
  • Zit het stuur nog in stuurslot? Haal dit eraf door hard aan het stuur te trekken terwijl je de sleutel in het contact draait.
  • Staat de auto in P (park)? Zo nee, doe dit dan
  • Staat de handrem op de auto? Zo nee, doe dit dan

MyWheels app oplossingen:

• Sluit en open de auto nogmaals met de app (werkt bijna altijd!): Stap uit de auto, sluit de auto en open hem daarna via de app. Probeer de auto daarna weer te starten.
    •
  • Heb je per ongeluk de auto weer gesloten met een OV-chipkaart? Houd deze dan nogmaals voor de kaartlezer.

Nog geen geluk? Bel ons, nummer staat in de app bij je huidige rit.